Escola-qui-som

Qui som

Benvingudes i benvinguts a la nostra escola

A l’escola MDP Capellades impartim les etapes d’Educació Infantil, d’Educació Primària i d’Educació Secundària Obligatòria, totes concertades amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, oferim la possibilitat d’acompanyar els nostres alumnes dels 3 als 16 anys.

A l‘avantguarda de la innovació educativa, l’escola destaca especialment per promoure quatre eixos pedagògics: escola multilingüe, qualitat educativa, escola integral i escola acollidora i propera.

Adoptem una metodologia oberta i flexible que ens permet posar els avenços tecnològics al servei de l’educació i obtenir uns resultats propis de l’ensenyament de qualitat que promovem.

Potenciem l’educació en valors i les relacions interpersonals entre tots els membres de la comunitat educativa, promovent actituds de solidaritat, sentit de justícia, pau, llibertat personal, esperit crític i dialogant, i facilitem una relació propera i continuada amb les famílies.

A la nostra escola tota la comunitat educativa, mestres, pares, alumnes i PAS (Personal Administració i Servei) són els encarregats de desenvolupar i tirar endavant el Projecte Educatiu. Un Projecte d’una escola familiar, propera i acollidora.

Projecte educatiu

El nostre model educatiu

L’Escola MDP Capellades és un espai acollidor, proper i familiar, un espai de reflexió i en procés de transformació per adoptar les innovacions pedagògiques amb l’objectiu de potenciar les capacitats del nostre alumnat. Oferim un tracte i una atenció individualitzada, on l’alumne és l’eix de tota la nostra tasca educativa.

El nostre model pedagògic es basa en l’aprenentatge cooperatiu, l’aprenentatge entre iguals i les intel·ligències múltiples. Enfocant-nos en establir relacions positives entre l’alumnat i afavorint una bona cohesió, treballant la gestió de les emocions.

"Som una escola humanista, plural i catalana que aposta per la innovació pedagògica i que treballa per promoure l’educació integral"
A través d’un conjunt d’intel·ligències múltiples, de valors i de talent, l’educador/a ajuda a fer créixer l'alumne perquè arribi a ser una persona lliure.

Instal·lacions

Coneix la nostra escola

A l’escola MDP Capellades disposem d’unes instal·lacions idònies per dur a terme les activitats educatives i lúdiques en un entorn agradable i adequat a les necessitats dels nostres infants. Destaquem, entre d’altres, les nostres àmplies aules, on els alumnes gaudeixen d’un gran espai amb moltes possibilitats i que ens permeten organitzacions d’alumnes molt flexibles. Totes les nostres aules tenen una gran il·luminació natural que afavoreix un ambient ideal per a les tasques escolars. El centre disposa d’un pati exterior molt gran amb 4 zones diferenciades com el sorral, l’hort, una pista amb dos camps de futbol sala i una pista de bàsquet i un espai de joc infantil.

Disposem d’un conveni de col·laboració que ens permet fer ús de les instal·lacions municipals del poble com el camp de futbol, el poliesportiu, la biblioteca “El Safareig”, etc. Totes les aules estan equipades amb pissarres digitals i interactives. Disposem d’aules específiques de música, d’informàtica, una biblioteca, un gimnàs, aules de desdoblament, un menjador i una sala d’actes. Som una escola familiar i de proximitat, amb grans espais a la disposició dels nostres alumnes i les seves famílies.

Organigrama

Els criteris que defineixen l’estructura organitzativa del centre han de quedar recollits en el Projecte Educatiu, en coherència amb el Plantejament Institucional de centre, en el qual es destaquen valors com: el paper protagonista dels alumnes en el procés d’aprenentatge i el dels mestres en el procés d’ensenyament.

Història

Fundació

L’arribada de les G.G. Caputxines de la Mare del Diví Pastor a Capellades va ser l’any 1.858, el 28 de desembre, Des del primer moment, les germanes es dedicaren a l’educació de les nenes i, a poc a poc, sota el guiatge del P, Tous (fundador de la Congregació) es va construir el col·legi que avui coneixem al Carrer Divina Pastora 6.

Inspiració cristiana

La finalitat de la institució fou, seguint el carisma de la fundació, donar educació a les nenes i joves que en aquells moments no tenien possibilitat de rebre-la des d’altres entitats. Sempre ens ha mogut l’afany de fer el bé a les persones del poble, i, a través dels alumnes, a les seves famílies.

Escola mixta

Des de fa molts anys, l’escola ha educat els nens i les nenes. En un primer moment van ser nens petits; és a dir, fins a set anys, aproximadament, moment en el que havien de canviar de centre i la resta de cursos era femení. A partir del curs 1975-76 el Col·legi ja va començar el procés per esdevenir totalment mixt, de tal manera que al curs 1980-81 ja va sortir la primera promoció mixta del centre.

Estudis

A l’escola s’han impartit al llarg d’aquests 158 anys d’història educativa: Estudis elementals, Estudis de Secretariat: coneixements de la branca administrativa, mecanografia, comptabilitat, correspondència, taquigrafia, idioma estranger, càlcul, esterotipia…, Presescolar i Educació General Bàsica, Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria

Consell escolar

El Consell Escolar és un l’òrgan que contribueix a promoure la implicació, col·laboració i la participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en la gestió del centre.

La normativa que regula els Consells Escolars fixa renovacions parcials cada dos anys per tal de donar-li vitalitat administrativa i consens entre els diferents sectors que hi són representats.

L’actual Consell escolar està format per:

Equip humà

La principal característica de l’equip humà de l’escola MDP és la seriositat i rigorositat en la feina ben feta, així com el compromís amb els alumnes i les seves famílies i amb els valors de la nostra Institució. 

AFA

L’Associació de Mares i Pares dels Alumnes és una entitat creada per col·laborar estretament amb l’Equip Docent i l’Equip Directiu de l’Escola, amb l’objectiu d’aconseguir un ensenyament de qualitat pels nostres fills i filles.

L’AFA és una associació que vol participar activament en l’educació dels nostres fills/es. Volem fomentar els canals de comunicació de l’escola amb els pares i mares, escoltar i proposar, i alhora ajudar a l’escola en allò que els pares puguem aportar.